XIII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”
W Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k/Rzeszowa odbędzie się 13. edycja konkurs włoskiej sztuki kulinarnej ,,Arte Culinaria Italiana" w terminie 9-11 marca 2018 r. W ubiegłym roku kucharze z Hotelu Blue Diamond zajęli trzecie miejsce na podium,...
Waldemar Hołówka – Szef Kuchni
| Polska
Urodził się w 1959 roku, od 21 roku życia związany jest ściśle z branżą hotelarsko-gastronomiczną. Karierę rozpoczął ukończeniem Studium Gastronomicznego w Tomaszowie Mazowieckim (1981). Ponadto ukończył Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu (licencjat, 2000 r.) oraz Wyższą Szkołę...
Restauracja Italia Da Nikolas Malcesine
| Włochy | Jezioro Garda
Restauracja położona jest bezpośrednio nad Jeziorem Garda we Włoszech, widok z okien i tarasu zapiera dech w piersiach, zwłaszcza przy słonecznej pogodzie jezioro i góry urzekają swoim pięknem. Restauracja da Nikolas prowadzona jest rodzinnie i ta ciepła atmosfera wyczuwalna...
Ca’ Granda Winnica
| Włochy | Jezioro Garda
Winnica rodziny Giuseppe Leali i syna Antonio to niesamowite i magiczne miejsce w miejscowości Raffa nad Jeziorem Garda we Włoszech. Giuseppe jest bardzo charyzmatycznym i ciekawie opowiadającym właścicielem winnicy, a tym samym potomkiem rodziny Leali, która przybyła do miejscowości...
Giancarlo Russo – Szef Kuchni
| Polska | Warszawa
Giancarlo Russo jest jedynym w Polsce oficjalnym kucharzem, który przygotowywał dania dla dwóch Papieży: Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Były oficjalny kucharz Episkopatu Polski. Laureat nagrody Hermesa w kategorii...