Nestor Grojewski – Szef Kuchni

| Włochy | Rzym

 

Polak we Włoszech, który własną pracą i zamiłowaniem do sztuki kulinarnej osiągnął sukces. Gotowania wyuczył się od podstaw w najlepszych rzymskich szkołach gastronomicznych poznając tajniki włoskiej kuchni.

W swojej restauracji Wine Bar CRU.DOP w Rzymie przy Via Tuscolana 898 zaskakuje gości własnymi innowacyjnymi kreacjami, często zadziwiającym połączeniem smaków. Jest to kuchnia bez palników, wszystkie dania przyrządzane są na oczach klientów. Chętnie rozmawia ze swoimi gośćmi polecając im swoje potrawy, jak również pomaga w wybraniu odpowiedniego wina. Największą popularnością w restauracji CRU.DOP cieszy się surowy tuńczyk z boczkiem, który od wielu lat jest stałą częścią menu.

Nestor Grojewski jest niezwykle utalentowanym oraz cenionym artystą włoskiej kuchni. Swoje umiejętności udoskonalał w sławnych rzymskich restauracjach i hotelach, gotował dla hollywoodzkich gwiazd na planach filmowych, był osobistym kucharzem Martina Scorsese, wybitnego amerykańskiego reżysera i scenarzysty. Nestor brał udział w Expo Milano 2015 jako kucharz i przedstawiciel Polski, a także w wielu programach telewizyjnych zarówno we Włoszech, jak i w Polsce. W swojej restauracji CRU.DOP Nestor organizuje kursy kuchni innowacyjnej zarówno dla profesjonalistów jak i dla miłośników dobrego jedzenia.

Poznaj także: