Janusz Pyra – Szef Kuchni

| Polska | Bieszczady

 

Janusz Pyra jest utalentowanym i doświadczonym Szefem Kuchni, członkiem kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni. Jest kulinarnym artystą, który swoją pracę wykonuje z zamiłowaniem i czerpie z niej dużo satysfakcji. Janusz Pyra lubi zaskaki
wać, poszukiwać, tworzyć kulinarne arcydzieła na bazie tradycyjnych przepisów i receptur. Kocha polską kuchnię, ale równie chętnie proponuje ciekawostki z kuchni śródziemnomorskiej.

Jako młody kucharz w latach osiemdziesiątych pracował w restauracji „Myśliwska”, gdzie przeszedł przez wszystkie etapy związane z zawodem kucharza. Następnie wyjechał za granicę po wiedzę i doświadczenie.

Pracował w Placówce Dyplomatycznej w Syrii i na Bliskim Wschodzie, następnie miał dwuletni kontrakt w Niemczech w Augsburgu. Odbył wiele szkoleń za granicą m.in. we Włoszech i Francji, gdzie rozwinął swoje umiejętności w kuchniach tych krajów.

Wielokrotnie brał udział w konkursach i prezentacjach ogólnopolskich, które niezmiennie zakończył z dużym sukcesem i zdobyciem czołowych miejsc. Poza własnymi osiągnięciami konkursowymi, przygotował i wyszkolił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy pod jego okiem zostali laureatami prestiżowych konkursów. Jest Jurorem w wielu konkursach kulinarnych. Jest szefem kuchni w Zamku Dubiecko, gdzie swoją pasją i nieograniczoną wyobraźnią kulinarną kusi smakoszy z całego świata. Zamek Dubiecko to czarujące miejsce, w którym łatwo się zakochać od pierwszego wejrzenia, a wykwintna kuchnia sprawia prawdziwą przyjemność zmysłom. Miejsce to ma duszę, dzięki której odwiedzający go goście już nigdy o nim nie zapomną.

 

Poznaj także: